Godna i radosna starość w zdrowiu i dobrej kondycji - III Narodowy Kongres Żywieniowy  



Już 26 stycznia 2018 roku na stadionie Narodowym w Warszawie rozpocznie się niezwykłe wydarzenie - III Narodowy Kongres Żywieniowy. Tegoroczna edycja kongresu będzie przebiegać pod hasłem "Godna i radosna starość w zdrowiu i dobrej kondycji".

Udostępnij
Polub NutriLife.pl
Reklama

Tegoroczny kongres to dwa dni pasjonujących wykładów, ekscytujących spotkań z wybitnymi polskimi ekspertami w dziedzinie dietetyki, medycyny i geriatrii oraz jedyna w kraju tak profesjonalna i specjalistyczna debata społeczna dotycząca problemów żywienia i aktywności fizycznej osób starszych – to wszystko czeka na uczestników III Narodowego Kongresu Żywieniowego.

Wydarzenie organizowane przez Instytut Żywności i Żywienia, które już na stałe wpisało się w kalendarium imprez związanych z propagowaniem zdrowego odżywiania odbędzie się w dniach 26-27 stycznia 2018 na Stadionie PGE Narodowym w Warszawie. Trzecia już edycja Narodowego Kongresu Żywieniowego „Żywność, żywienie w prewencji i leczeniu – postępy 2017” będzie tym razem poświęcona osobom starszym.

Po raz pierwszy w Polsce na Kongresie zostanie zaprezentowana Piramida Zdrowego Żywienia dla osób starszych. Omówiony zostanie min. wpływ żywienia na kondycję zdrowotną i długowieczność, sposoby żywienia w określonych chorobach, interakcje żywności i suplementów diety z przyjmowanymi lekami oraz inne problemy związane ze starzeniem się.  

Drugi dzień obrad Kongresu po raz pierwszy zyska nową formułę społecznej debaty z udziałem przedstawicieli środowisk związanych z opieką nad ludźmi starszymi. Zaproszeni eksperci przedstawią konkretne, praktyczne wskazówki jak  sprawić, by rosnące w Polsce grono ludzi starszych mogło cieszyć się zdrowiem i dobrą kondycją przez wiele lat dbając o właściwe odżywianie i aktywność fizyczną.

Journal of NutriLife jako patron medialny serdecznie zaprasza na tegoroczną III edycję Narodowego Kongresu Żywieniowego.

Autor opracowania:


Udostępnij
Polub NutriLife.pl




  Autor publikacji

 Piotr Wolski

Piotr Wolski


Autor publikacj nie udostępnił swojej wizytówki.
Z udostępnionymi informacjami, w tym opublikowanymi pracami autora, możesz zapoznać się odwiedzając jego profil - [profil autora]

Reklama
Reklama

Zobacz także

Stężenie i gęstość wybranych roztworów handlowych - Niezbędnik
Stężenie i gęstość wybranych roztworów handlowych - Niezbędnik
Czekolada - proces produkcji, wady i przyczyny ich powstawania
Czekolada - proces produkcji, wady i przyczyny ich powstawania
Kurkumina – bioaktywny związek ostryżu długiego (Curcuma Longa) wykazujący liczne właściwości prozdrowotne
Kurkumina – bioaktywny związek ostryżu długiego (Curcuma Longa) wykazujący liczne właściwości prozdrowotne
Przeniesienie terminu II konferencji „Experts of Microbiota” 12 września  2020 r. Katowice
Przeniesienie terminu II konferencji „Experts of Microbiota” 12 września 2020 r. Katowice

Tematyka publikacji


DOŁĄCZ DO NAS
Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2023 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif