Relacja z I Kongresu Pediatryczno-Żywieniowego, Łódź, 30.11.2019 r.
Dnia 30 listopada 2019 roku na Wydziale Filologicznym Uniwersytetu Łódzkiego odbył się I Kongres Pediatryczno-Żywieniowy organizowany przez Studenckie Koło Naukowe Dietetyki przy Zakładzie Żywienia Klinicznego i Diagnostyki...
W dniach 26-27 stycznia 2018 roku Instytut Żywności i Żywienia organizuje w Warszawie III Narodowy Kongres Żywieniowy. To coroczne wydarzenie o charakterze naukowym, podejmujące najważniejsze problemy profilaktyki i leczenia...
Kukurydza – roślina przyszłości?
Według danych Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej PIB zbiory kukurydzy uprawianej na ziarno w roku 2016 mogą wynieść ponad 3,9 mln ton wobec 3,2 mln t przed rokiem. Średnia krajowa cena zakupu w ...
Aż około 250 osób uczestniczyło w II Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej Studentów i Doktorantów organizowanej przez Koło Naukowe Dietetyków Uniwersytetu Rzeszowskiego, która odbyła się...
Ruszyły targi WorldFood Warsaw 2016
Ruszyła trzecia edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw. Przez 3 dni EXPO XXI WARSZAWA jest miejscem spotkań biznesowych całej branży spożywczej. Bogaty program konferencyjny, spotkania B2B,...