Produkcja zagęszczonego soku jabłkowego
W opracowaniu zarysowano wpływ surowca (jabłek) na jakość koncentratów soków owocowych oraz przedstawiono proces produkcji koncentratu jabłkowego, szczegółowo omawiając takie składowe procesu jak: otrzymywanie...
Złoty napój... co w tym pływa? W opracowaniu przedstawiono ogólnie skład chemiczny piwa.
Łańcuch chłodniczy na przykładzie rozmrożonych lodów w supermarkecie Stokrotka
Lubelski supermarket Stokrotka świadomie sprzedaje rozmrożone lody, ryzykując zdrowiem klientów. Należy pamiętać, że konsekwencją przerwania łańcucha chłodniczego powinno być wycofanie z obrotu rozmrożonego...
Węglowodany nieprzyswajalne - Błonnik pokarmowy
W artykule krótko omówiono definicję pojęcia „włókno pokarmowe (błonnik pokarmowy)”, rolę włókna pokarmowego w żywieniu człowieka z podziałem na włókno nierozpuszczalne w wodzie i...
Alkohol tylko na dowód osobisty
Ministerstwo Zdrowia pracuje nad nowelizacją ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Proponowane przepisy nakładają na sprzedawców alkoholu obowiązek żądania dokumentu potwierdzającego pełnoletność...
Top tygodnia
Nietolerancja laktozy – co warto wiedzieć?
Przyczyny i leczenie hiperprolaktynemii
Mukowiscydoza – etiologia, obraz kliniczny, dieta.
Mięta pieprzowa jako środek redukujący objawy PCOS
Prawne uwarunkowania zawodu dietetyka
Dołącz do Nas
Zostań autorem
Co gdzie kiedy?