Pracownik naukowy Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Praktyk oraz wykładowca m.in. dietetyki, żywienia klinicznego i nutrigenomiki. Uczestnik wielu projektów badawczych. Pomysłodawca i współwłaściciel Vitagenum.pl. Założyciel poradni dietetycznych w tym działającej przy UP w Lublinie. Redaktor naczelny Journal of NutriLife.
|
Nutrigenomika, nowy sposób na indywidualną dietę
Kategoria: Publikacja przeglądowa
CERTYFIKAT |
|
Otyłość i nadwaga - epidemiologia, etiologia i konsekwencje zdrowotne
Kategoria: Publikacja przeglądowa
CERTYFIKAT |
|
Przeciwutleniacze w piwie
Kategoria: Publikacja przeglądowa
CERTYFIKAT |
|
Witamina C - budowa, właściwości, mechanizm degradacji
Kategoria: Publikacja przeglądowa
CERTYFIKAT |
|
Mechanizm powstawania związków karbonylowych w piwie
Kategoria: Publikacja przeglądowa
CERTYFIKAT |
|
Udział związków fenolowych w mechanizmie obrony przeciwrodnikowej
Kategoria: Publikacja przeglądowa
CERTYFIKAT |
|
Alergeny reagujące krzyżowo
Kategoria: Krótkie doniesienie
CERTYFIKAT |
|
Od pomidorów lepszy jest sok pomidorowy i Gac
Kategoria: Krótkie doniesienie
CERTYFIKAT |
|
Mechanizm powstawania IgE-zależnej alergii pokarmowej
Kategoria: Krótkie doniesienie
CERTYFIKAT |
|
Metody przeciwdziałania utlenianiu składników piwa
Kategoria: Krótkie doniesienie
CERTYFIKAT |
|
Zastosowanie kwasu L-askorbinowego w technologii piwa
Kategoria: Krótkie doniesienie
CERTYFIKAT |
|
Wpływ reaktywnych form tlenu na jakość piwa
Kategoria: Krótkie doniesienie
CERTYFIKAT |
|
Apetyt na ekologię i tradycję
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
|
|
Mlekomat w Lublinie :)
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
|
|
Sprawna interwencja WIIH w Warszawie - koniec z wprowadzaniem klientów w błąd
Kategoria: Ocena żywności
|
|
Oświadczenie dystrybutora produktu opisanego w artykule pt. Czekoladki „bez cukru”, ale z cukrem
Kategoria: Ocena żywności
|
|
Czekoladki „bez cukru”, ale z cukrem
Kategoria: Ocena żywności
|
|
Rozmrożone lody w supermarkecie Stokrotka
Kategoria: Ocena żywności
|
|
Alergie pokarmowe
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Prof. dr hab. Krzysztof Krygier - wpływ tłuszczów roślinnych i margaryn na zdrowie człowieka
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Premiera - Nowa piramida żywieniowa IŻŻ
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Granaty - właściwości przeciwmiażdżycowe
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Czy można cofnąć zegar biologiczny? Tak?
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Stężenie i gęstość wybranych roztworów handlowych - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Przygotowanie 30% r-ru z krystalicznego NaOH - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Przygotowanie roztworu o określonym stężeniu molowym - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Obliczanie kwasowości potencjalnej - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Obliczenie wyniku analizy z uwzględnieniem rozcieńczeń próbki - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Jak przygotować roztwór o określonym stężeniu procentowym - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Budowa areometru i metodyka pomiarów areometrycznych
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Bufor TRIS-TRIS HCl o sile jonowej 0,05; 0,1 i 0,2 i pH 7,0 - 9,2 - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Tkanka tłuszczowa, a kształtowanie FIT sylwetki
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Jak przygotowć 30% roztwór wodorotlenku sodu, a następnie rozcieńczyć go do 15%? - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Bufor TRIS (0,05 M) pH 7,2 - 9,0 - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Co w piwie pływa...
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Węglowodany nieprzyswajalne - Błonnik pokarmowy
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Buforu węglanowy (0,05 M) o zakresie pH 9,2-10,7 - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Bufor weronalowy (0,05 M) o zakresie pH 6,8 - 9,2 - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Czy Coca-cola i Pepsi zawiera rakotwórczy składnik?
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Uniwersalny bufor Brittona i Robinsona o zakresie pH 1,8-12 - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Bufor fosforanowy (0,1 M) o zakresie pH 5,7-8,0 - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Piąty smak to umami
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Krótko o właściwościach alergenów pokarmowych
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Przygotowanie buforu octanowego (0,1 M) o zakresie pH 3,6 - 5,6 - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Ludzkie mleko od... krowy!
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Tyjesz? Może za mało śpisz.
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Od 1 marca 2011 mniejsze ryzyko raka i otyłości u dzieci
Kategoria: Naukowo przy kawie
|
|
Jacek Bilczyński - promotor zdrowego stylu życia
Kategoria: Wywiady
|
|
Czas i praktyka, tego zwykle brakuje dietetykowi - Patrycja Kłósek
Kategoria: Wywiady
|
|
Cholesterol HDL - nie dla każdego dobry
Kategoria: Przegląd prasy
|
|
Zalecana długość snu. Nowe wytyczne.
Kategoria: Przegląd prasy
|
|
Paragony termiczne mogą być źródłem szkodliwego bisfenolu A (BPA)
Kategoria: Przegląd prasy
|
|
Niedobór witaminy D czynnikiem ryzyka cukrzycy ciążowej
Kategoria: Przegląd prasy
|
|
Pycnogenol - suplement, który poprawi Twoje wyniki sportowe
Kategoria: Przegląd prasy
|
|
Nieprzespana noc i nie oprzesz się pączkowi!
Kategoria: Przegląd prasy
|
|
Pełnotłuste produkty mleczne są niewskazane w żywieniu mężczyzn, a także kobiet z nowotworem piersi
Kategoria: Przegląd prasy
|
|
Wpływ produktów utleniania cholesterolu na organizm człowieka
Kategoria: Przegląd prasy
|
|
Mniej soli, więcej pomidorów i ogórków, a może będzie 100-Lat
Kategoria: Przegląd prasy
|
|
Vitme - program dla dietetyków
Kategoria: Recenzja techniki
|
|
Osteoporoza częstą przyczyną złamań u kobiet
Kategoria: Relacje z konferencji
|
|
Zawód dietetyk w perspektywie utworzenia specjalności obesitologia
Kategoria: Zawód dietetyk
|
|
Zdrowsze soki owocowe już od 28 kwietnia 2015 !
Kategoria: Prawo żywnościowe
|
|
Śmieciowe jedzenie relegowane ze szkół i przedszkoli
Kategoria: Prawo żywnościowe
|
|
Alkohol tylko na dowód osobisty
Kategoria: Prawo żywnościowe
|