Tomasz Czernecki

Autor publikacji



O autorze

Pracownik naukowy Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Praktyk oraz wykładowca m.in. dietetyki, żywienia klinicznego i nutrigenomiki. Uczestnik wielu projektów badawczych. Pomysłodawca i współwłaściciel Vitagenum.pl. Założyciel poradni dietetycznych w tym działającej przy UP w Lublinie. Redaktor naczelny Journal of NutriLife.



Kontakt

za pośrednictwem redakcji
https://www.facebook.com/tomasz.czernecki
https://www.linkedin.com/in/tomaszczernecki

http://www.nutrilife.pl

Statystyka

Liczba publikacji
64
Odsłon publikacji
829 882
Odsłon profilu
6291



Publikacje autora

Nutrigenomika, nowy sposób na indywidualną dietę Nutrigenomika, nowy sposób na indywidualną dietę
Kategoria: Publikacja przeglądowa
CERTYFIKAT
Otyłość i nadwaga - epidemiologia, etiologia i konsekwencje zdrowotne Otyłość i nadwaga - epidemiologia, etiologia i konsekwencje zdrowotne
Kategoria: Publikacja przeglądowa
CERTYFIKAT
Przeciwutleniacze w piwie Przeciwutleniacze w piwie
Kategoria: Publikacja przeglądowa
CERTYFIKAT
Witamina C - budowa, właściwości, mechanizm degradacji Witamina C - budowa, właściwości, mechanizm degradacji
Kategoria: Publikacja przeglądowa
CERTYFIKAT
Mechanizm powstawania związków karbonylowych w piwie Mechanizm powstawania związków karbonylowych w piwie
Kategoria: Publikacja przeglądowa
CERTYFIKAT
Udział związków fenolowych w mechanizmie obrony przeciwrodnikowej Udział związków fenolowych w mechanizmie obrony przeciwrodnikowej
Kategoria: Publikacja przeglądowa
CERTYFIKAT
Alergeny reagujące krzyżowo Alergeny reagujące krzyżowo
Kategoria: Krótkie doniesienie
CERTYFIKAT
Od pomidorów lepszy jest sok pomidorowy i Gac Od pomidorów lepszy jest sok pomidorowy i Gac
Kategoria: Krótkie doniesienie
CERTYFIKAT
Mechanizm powstawania IgE-zależnej alergii pokarmowej Mechanizm powstawania IgE-zależnej alergii pokarmowej
Kategoria: Krótkie doniesienie
CERTYFIKAT
Metody przeciwdziałania utlenianiu składników piwa Metody przeciwdziałania utlenianiu składników piwa
Kategoria: Krótkie doniesienie
CERTYFIKAT
Zastosowanie kwasu L-askorbinowego w technologii piwa Zastosowanie kwasu L-askorbinowego w technologii piwa
Kategoria: Krótkie doniesienie
CERTYFIKAT
Wpływ reaktywnych form tlenu na jakość piwa Wpływ reaktywnych form tlenu na jakość piwa
Kategoria: Krótkie doniesienie
CERTYFIKAT
Apetyt na ekologię i tradycję Apetyt na ekologię i tradycję
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Mlekomat w Lublinie :) Mlekomat w Lublinie :)
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Sprawna interwencja WIIH w Warszawie - koniec z wprowadzaniem klientów w błąd Sprawna interwencja WIIH w Warszawie - koniec z wprowadzaniem klientów w błąd
Kategoria: Ocena żywności
Oświadczenie dystrybutora produktu opisanego w artykule pt. Czekoladki „bez cukru”, ale z cukrem Oświadczenie dystrybutora produktu opisanego w artykule pt. Czekoladki „bez cukru”, ale z cukrem
Kategoria: Ocena żywności
Czekoladki „bez cukru”, ale z cukrem Czekoladki „bez cukru”, ale z cukrem
Kategoria: Ocena żywności
Rozmrożone lody w supermarkecie Stokrotka Rozmrożone lody w supermarkecie Stokrotka
Kategoria: Ocena żywności
Alergie pokarmowe Alergie pokarmowe
Kategoria: Naukowo przy kawie
Prof. dr hab. Krzysztof Krygier - wpływ tłuszczów roślinnych i margaryn na zdrowie człowieka Prof. dr hab. Krzysztof Krygier - wpływ tłuszczów roślinnych i margaryn na zdrowie człowieka
Kategoria: Naukowo przy kawie
Premiera - Nowa piramida żywieniowa IŻŻ Premiera - Nowa piramida żywieniowa IŻŻ
Kategoria: Naukowo przy kawie
Granaty - właściwości przeciwmiażdżycowe Granaty - właściwości przeciwmiażdżycowe
Kategoria: Naukowo przy kawie
Czy można cofnąć zegar biologiczny? Tak? Czy można cofnąć zegar biologiczny? Tak?
Kategoria: Naukowo przy kawie
Stężenie i gęstość wybranych roztworów handlowych - Niezbędnik Stężenie i gęstość wybranych roztworów handlowych - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Przygotowanie 30% r-ru z krystalicznego NaOH - Niezbędnik Przygotowanie 30% r-ru z krystalicznego NaOH - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Przygotowanie roztworu o określonym stężeniu molowym - Niezbędnik Przygotowanie roztworu o określonym stężeniu molowym - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Obliczanie kwasowości potencjalnej - Niezbędnik Obliczanie kwasowości potencjalnej - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Obliczenie wyniku analizy z uwzględnieniem rozcieńczeń próbki - Niezbędnik Obliczenie wyniku analizy z uwzględnieniem rozcieńczeń próbki - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Jak przygotować roztwór o określonym stężeniu procentowym - Niezbędnik Jak przygotować roztwór o określonym stężeniu procentowym - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Budowa areometru i metodyka pomiarów areometrycznych Budowa areometru i metodyka pomiarów areometrycznych
Kategoria: Naukowo przy kawie
Bufor TRIS-TRIS HCl o sile jonowej 0,05; 0,1 i 0,2 i pH 7,0 - 9,2 - Niezbędnik Bufor TRIS-TRIS HCl o sile jonowej 0,05; 0,1 i 0,2 i pH 7,0 - 9,2 - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Tkanka tłuszczowa, a kształtowanie FIT sylwetki Tkanka tłuszczowa, a kształtowanie FIT sylwetki
Kategoria: Naukowo przy kawie
Jak przygotowć 30% roztwór wodorotlenku sodu, a następnie rozcieńczyć go do 15%? - Niezbędnik Jak przygotowć 30% roztwór wodorotlenku sodu, a następnie rozcieńczyć go do 15%? - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Bufor TRIS (0,05 M) pH 7,2 - 9,0 - Niezbędnik Bufor TRIS (0,05 M) pH 7,2 - 9,0 - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Co w piwie pływa... Co w piwie pływa...
Kategoria: Naukowo przy kawie
Węglowodany nieprzyswajalne - Błonnik pokarmowy Węglowodany nieprzyswajalne - Błonnik pokarmowy
Kategoria: Naukowo przy kawie
Buforu węglanowy (0,05 M) o zakresie pH 9,2-10,7 - Niezbędnik Buforu węglanowy (0,05 M) o zakresie pH 9,2-10,7 - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Bufor weronalowy (0,05 M) o zakresie pH 6,8 - 9,2 - Niezbędnik Bufor weronalowy (0,05 M) o zakresie pH 6,8 - 9,2 - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Czy Coca-cola i Pepsi zawiera rakotwórczy składnik? Czy Coca-cola i Pepsi zawiera rakotwórczy składnik?
Kategoria: Naukowo przy kawie
Uniwersalny bufor Brittona i Robinsona o zakresie pH 1,8-12 - Niezbędnik Uniwersalny bufor Brittona i Robinsona o zakresie pH 1,8-12 - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Bufor fosforanowy (0,1 M) o zakresie pH 5,7-8,0 - Niezbędnik Bufor fosforanowy (0,1 M) o zakresie pH 5,7-8,0 - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Piąty smak to umami Piąty smak to umami
Kategoria: Naukowo przy kawie
Krótko o właściwościach alergenów pokarmowych Krótko o właściwościach alergenów pokarmowych
Kategoria: Naukowo przy kawie
Przygotowanie buforu octanowego (0,1 M) o zakresie pH 3,6 - 5,6 - Niezbędnik Przygotowanie buforu octanowego (0,1 M) o zakresie pH 3,6 - 5,6 - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Ludzkie mleko od... krowy! Ludzkie mleko od... krowy!
Kategoria: Naukowo przy kawie
Tyjesz? Może za mało śpisz. Tyjesz? Może za mało śpisz.
Kategoria: Naukowo przy kawie
Od 1 marca 2011 mniejsze ryzyko raka i otyłości u dzieci Od 1 marca 2011 mniejsze ryzyko raka i otyłości u dzieci
Kategoria: Naukowo przy kawie
Jacek Bilczyński - promotor zdrowego stylu życia Jacek Bilczyński - promotor zdrowego stylu życia
Kategoria: Wywiady
Czas i praktyka, tego zwykle brakuje dietetykowi - Patrycja Kłósek Czas i praktyka, tego zwykle brakuje dietetykowi - Patrycja Kłósek
Kategoria: Wywiady
Cholesterol HDL - nie dla każdego dobry Cholesterol HDL - nie dla każdego dobry
Kategoria: Przegląd prasy
Zalecana długość snu. Nowe wytyczne. Zalecana długość snu. Nowe wytyczne.
Kategoria: Przegląd prasy
Paragony termiczne mogą być źródłem szkodliwego bisfenolu A (BPA) Paragony termiczne mogą być źródłem szkodliwego bisfenolu A (BPA)
Kategoria: Przegląd prasy
Niedobór witaminy D czynnikiem ryzyka cukrzycy ciążowej Niedobór witaminy D czynnikiem ryzyka cukrzycy ciążowej
Kategoria: Przegląd prasy
Pycnogenol - suplement, który poprawi Twoje wyniki sportowe Pycnogenol - suplement, który poprawi Twoje wyniki sportowe
Kategoria: Przegląd prasy
Nieprzespana noc i nie oprzesz się pączkowi! Nieprzespana noc i nie oprzesz się pączkowi!
Kategoria: Przegląd prasy
Pełnotłuste produkty mleczne są niewskazane w żywieniu mężczyzn, a także kobiet z nowotworem piersi Pełnotłuste produkty mleczne są niewskazane w żywieniu mężczyzn, a także kobiet z nowotworem piersi
Kategoria: Przegląd prasy
Wpływ produktów utleniania cholesterolu na organizm człowieka Wpływ produktów utleniania cholesterolu na organizm człowieka
Kategoria: Przegląd prasy
Mniej soli, więcej pomidorów i ogórków, a może będzie 100-Lat Mniej soli, więcej pomidorów i ogórków, a może będzie 100-Lat
Kategoria: Przegląd prasy
Vitme - program dla dietetyków Vitme - program dla dietetyków
Kategoria: Recenzja techniki
Osteoporoza częstą przyczyną złamań u kobiet Osteoporoza częstą przyczyną złamań u kobiet
Kategoria: Relacje z konferencji
Zawód dietetyk w perspektywie utworzenia specjalności obesitologia Zawód dietetyk w perspektywie utworzenia specjalności obesitologia
Kategoria: Zawód dietetyk
Zdrowsze soki owocowe już od 28 kwietnia 2015 ! Zdrowsze soki owocowe już od 28 kwietnia 2015 !
Kategoria: Prawo żywnościowe
Śmieciowe jedzenie relegowane ze szkół i przedszkoli Śmieciowe jedzenie relegowane ze szkół i przedszkoli
Kategoria: Prawo żywnościowe
Alkohol tylko na dowód osobisty Alkohol tylko na dowód osobisty
Kategoria: Prawo żywnościowe

Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2024 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif